De behandeling

Eerste consult
Tijdens het eerste consult worden u vanzelfsprekend vragen gesteld over uw klacht(en). Het is voor ons van belang om te weten hoelang u al last heeft; wat de klachten erger maakt of vermindert; wat er inmiddels al aan de klachten gedaan is; enzovoort.
Omdat we binnen de TCM de mens als geheel proberen te behandelen,­ hebben wij voor de diagnose veel extra informatie nodig over de werking van al uw andere organen. Er volgt dan ook nog een aantal algemene vragen. De informatie u ons verstrekt bij het beantwoorden van de vragen bestaat uit persoonsgegevens en medische gegevens. U kunt hier vinden op welke manier wij met die gegevens omgaan.

Onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een westers geneeskundig deel en een TCM deel. Dat westers geneeskundig deel kent u van de onderzoeken van uw huisarts of specialist.
Het TCM onderzoek bestaat uit het voelen van de pols, het bestuderen van de tong en het tasten naar gevoelige punten op de huid. Het voelen van de pols geeft een indruk over de energieverdeling in het li­chaam. De kleur, de vorm en het beslag op de tong vertellen iets over de toestand van de Organen. Gevoelige punten op het lichaam geven informatie over het mogelijk bestaan van blokkades in de meridianen.

Behandeling
In overleg met u wordt een behandeling afgesproken. In de meeste gevallen wordt u behandeld met acupunctuur. Daarvoor gebruiken wij steriele stalen acupunctuurnaalden voor éénmalig gebruik. Een enkele keer en vooral bij kinderen kiezen wij voor behandeling dmv soft-laser. Ook kunnen we besluiten Chinese kruidengeneeskunde als aanvulling te gebruiken.

Na de behandeling
Na de behandeling kunt u verschillende dingen ervaren. Meestal is men wat loom. Wij raden intensive lichamelijke inspanning op de dag na de behandeling af. In een aantal gevallen worden de klachten kortdurend erger.

Telefonische bereikbaarheid praktijk
De praktijk is de even weken op maandag, dinsdag en woensdag geopend. De oneven weken zijn de openingsdagen dinsdag, woensdag en donderdag. Op de dagen dat de praktijk geopend is zijn wij voor informatie en afspraken telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op andere momenten krijgt u het antwoordapparaat. U kunt dan uw naam, telefoonnummer en eventuele boodschap inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Voor informatie en afspraken:

Dr. J.W. Gaasbeek Janzen, arts
Mesdaglaan 8
1816 VC Alkmaar

T: 072-564 8833
E-mail:  info@acupunctuuralkmaar.nl